Norgeskämt

Skämt om medborgarna i vårt kära grannland - Norrmännen. Norgehistorierna kom till under 1960- och 1970-talen, som ett sätt att lite skämtsamt munhuggas med våra grannar. Det är vanligt att olika länder skämtar om varandra, finländarna gillar t.ex. att skämta om oss svenskar. Norrmännen har även svarat på skämten, den norska tidningen Verdens Gang har t.ex. ombett sina läsare att dela med sig av sina bästa "svenskevitser". Norgeskämten handlar ofta om att norrmännen inte är så smarta och om påhittade norska ord, t.ex. att banan heter "guleböj" eller haj "kjempetorsk". Det finns dock roliga norska ord som inte är påhittade, visste du t.ex. att grodyngel faktiskt heter "rumpetroll" på norska?
Hittade totalt 276 skämt i kategorin Norgeskämt. Den här sidan visar skämten på sida 7 av 28.

– Vet du vad som hände med den norska Hemmafrun som strök gardiner?
– Nej.
– Hon ramlade ut genom fönstret.

 
0
 
0

Det berättas att oslotidningen Aftenposten inom kort ska ha premiär på sitt nya, färgglada och verkligen svårknäckta korsord på mittuppslaget men inte mindre än 25 000 norska kronor i pris. för dem som inte vill vara med i tävlingen kommer de rätta svaren finnas på sidan 23 i tidningen.

 
0
 
0

Det var två svenskar och två norrmän som gav sig ut på isen för att pimpla. Efter en halvtimme hade svenskarna fått upp en hel hög med fisk, medan norrmännen inte hade fått upp en enda. så norrmännen beslöt att en av dom skulle gå över till svenskarna och kolla hur de gjorde för att få upp så mycket fisk. En gick iväg och kom tillbaka strax efter sedan han sett hur allt gick till:
– Du, de borrar hål i isen!

 
0
 
0

Jämten visar ett trick för norrmannen:
– Se här, sa han. Slå mig i handflatan så hårt du någonsin kan, sa han och höll upp näven framför en stenmur. Norrmannen svepte till med högern allt vad han kunde, men just som han skulle träffa handflatan drog jämten undan den och landade med oerhörd kraft i stenmuren. Efter ett gott skratt beslöt sig norrmannen att prova tricket på en kompis Hemma i Norge.
– Se här, slå mig allt vad du kan i handflatan, sa han och såg sig omkring utan att finna vad han sökte. Egentligen skulle vi haft en stenmur, fortsatte han, om detta skulle göras ordentligt, men never mind, jag håller min hand framför ansiktet istället.

 
0
 
0

I den lilla gränsstaden uppträdde en buktalare. I knät hade han, på buktalarens vis, en liten docka som var ganska fräck av sig. Dockan berättade hela tiden dåliga historier om dumma norrmän. Till slut var det en norrman bland publiken som tyckte att det hela hade gått för långt, så han reste sig upp och skrek:
– Nu får det vara nog! Vi norrmän är inte så dumma som du säger. Buktalaren blev Hemskt ledsen för att norrmannen hade tagit så illa vid och sa:
– Jag är förtvivlad om ni uppfattar något som kränkande, men ni måste ju förstå att det här inte alls är illa menat utan bara på skoj.
– Du ska hålla käften, det är inte dig jag snackar med utan den lilla jäveln du har i knät.

 
0
 
0

– Har du hört om norrmannens enastående avbetalningsköp?
– Han köpte en bil, 100% kontant och 500 i månaden i två år.

 
0
 
0

– Har du hört vad norrmannen gjorde när han såg en skylt med efterlysning, där en inbrottstjuv söktes? – Han försökte få jobbet.

 
0
 
0

– Vet du vad som vad hände när det norska raggargänget körde in på drive in- biografen.
– De gillade inte filmen och började skära sönder sätena.

 
0
 
0

Svensken till norsken:
– Varifrån kommer de här leriga spåren?
– Jag vet inte, men de har följt efter mig hela dagen.

 
0
 
0

– Jag förstår att man har upptäckt planeterna, men jag begriper inte hur man har fått reda på vad de heter, sa norrmannen.

 
0
 
0